Szijjártó Péter megtörte a csendet

Szijjártó Péter a Facebookon reagált a vádakra, miszerint autó helyett helikopterrel utazik hivatalos programjaira.
Szász Péter, 2020. szeptember 7. hétfő, 19:59
Fotó: AFP

Pár napja derült ki, hogy Szijjártó Péter a magyar-román határhoz repült az M4-es autópálya határmenti szakaszának átadására, de korábban egy alig 140 kilométeres távot is a rendőrség helikopterével tett meg.

A külügyminisztérium tájékoztatása szerint a miniszter csak akkor utazik helikopterrel, ha ez elengedhetetlenül szükséges.

A külügyminiszter most a Facebookon azt írja: "látom vannak, akik azt kifogásolják, hogy a rendőrség (vagyis az állam) helikopterét használom néha, ha az idő szűkössége miatt másként nem tudom elvégezni a munkámat"

A politikus felsorolja, hogy az ominózus pénteki napon milyen programjai voltak és felteszi a kérdést, hogy melyiket kellett volna kihagynia?

  • Tárgyalás a Shellel.
  • Találkozó a román külügyminiszterrel.
  • Találkozó RMDSZ-es jelöltekkel
  • Beruházásbejelentés Berettyóújfaluban.

Szijjártó szerint mindez nem ment volna helikopter nélkül.

A külügyérnek nemrég egy adriai jachtozás miatt kellett magyarázkodnia.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

henker, 2020.09.08 10:10

Nincs itt semmi látnivaló, csupán annyi van, hogy a múltkor a jachtot próbálta ki az Adrián tengeri menekülési útvonalként, most meg a helikoptert. Ha netalán hirtelen nekik is rohanniuk kellene mint Janukovicsnak, Lukasenkonak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Sorathul, 2020.09.08 08:45

Ez komoly? Ez a válasza?
Ettől felhatalmazást nyer, vagy létjogosultságot tette?
Nem. Ez egyéni probléma, amire mindenki más azt a választ kapná, hogy ossza be az idejét.
Nem hiszem, hogy ne lehetne ezeket a tárgyalásokat/találkozókat/bejelentéseket külön napokra tenni, vagy észszerűen megszervezni előre a programjait. Ez csak süket duma.
De bizonyára kevesebb ideje maradna luxus jachtozni az Adrián.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html