Magyarország a maga orvostudományi hagyományaival, az egészségügyi ellátó rendszerével megkapja a lehetőséget arra, hogy az egyik török oltóanyag kifejlesztésének a harmadik klinikai tesztfázisában részt vegyen - jelentette be Szijjártó Péter ma a Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatóján az ATV.hu beszámolója szerint.

Az ATV kérdésére, hogy ez azt is jelenti-e, hogy Magyarország, a kormány vásárol, rendel majd ebből a törökök által gyártott vakcinából, Szijjártó Péter azt válaszolta: ez egy óriási szakmai, egészségügyi lehetőség Magyarország számára egy ilyen típusú tudományos együttműködés. Megadja a lehetőséget számunkra arra, hogy nyugodtan, felkészülten, hosszú távon részt vegyünk egy oltóanyag kifejlesztésében.

"És ha a magyar szakemberek úgy fogják látni, hogy ez az oltóanyag, ami így majd létrejön, biztonságos, hatásos, megfelel a magyar jogszabályoknak, akkor nyilvánvalóan majd lehet arról döntést hozni, hogy milyen módon szerezzünk be ebből az oltóanyagból"