Szijjártó bekérette az amerikai ügyvivőt

Az RTL Híradó szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium bekérette David Kostelancik amerikai ügyvivőt azért, mert az amerikai külügyminisztérium 2018-ban összesen akár 700 ezer dollárral (187 millió forinttal) támogatná a Budapesten kívüli nyilvánosságot.
Szabó Zsuzsanna, 2017. november 14. kedd, 22:57
Fotó: AFP

A múlt héten a magyar külügyminisztérium a hírre még csak annyit reagált, hogy "szokatlan lépés, tanulmányozzuk a szándékot és a célt, egyelőre nem kívánjuk kommentálni", most viszont az RTL szerint bekérették az ügyvivőt, mert magyarázatot várnak - idézi a 444.hu az RTL Híradót.

Az RTL Híradóban elhangzott, hogy a magyar kormány szerint - minthogy jövő tavasszal országgyűlési választások lesznek - ez egy beavatkozási kísérlet a magyar belpolitikába.

Az RTL Híradó kérdésére az Amerikai Külügyminisztérium közölte: a pénzt csak a választások után utalnák. Szerintük az Orbán-kormánynak többször is jelezték, hogy aggódnak a magyar sajtó állapota miatt.

A 444.hu amerikai külügyet ismerő forrásai szerint a pályázat szoros összefüggésben van azzal, hogy Kostelancik pár hete azt mondta:

A kormány szövetségesei fokozatosan átvették az ellenőrzést és a befolyást a médiapiac felett anélkül, hogy a monopóliumok létrejöttét megakadályozni hivatott szabályozó testület kifogást emelt volna ez ellen. (...) A közelmúltban a kormányzatot támogató személyekhez kötődő vállalatok megszerezték az ellenőrzést az utolsó, még megmaradt független megyei lapok felett.

(Fotó: AFP/Kisbenedek Attila)

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ezt-nektek, 2017.11.15 00:50

@Hun Atilla: "Azt hiszik magukról, hogy bármit is tudnak befolyásolni."

Persze, hogy tudnak! :-) Hun ezt, Hun azt! :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Hun Atilla, 2017.11.15 00:41

Nyugodtan tolja a pénzt!
Legalább a másik oldal is mutogathat a felvásárlásoknàl...média!
Azt hiszik magukról, hogy bármit is tudnak befolyásolni.
A hustler és a garfield igen...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html