Szijjártó elárulta, hogy kinek kedveskedtek az adócsökkentéssel

Autóipari, elektronikai és autóipari beszállítói területen működő német vállalatokkal tárgyal a kormány arról, hogy Magyarországra hozzák beruházásaikat - mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az M1-en.
MTI, 2017. január 12. csütörtök, 09:34
Fotó: Napi.hu

A 30 vállalat beruházásában alapvetően Északkelet-Magyarország, a Dél-Alföld és Nyugat-Magyarország lenne érintett. Először még meg kell nyerni a regionális versenyt, hiszen óriási a harc a beruházásokért - emelte ki.

Szijjártó Péter szerint az idén bevezetett radikális adócsökkentés jelentős része a német vállalatokkal folytatott konzultáción alapult, mint mondta, ezek a cégek világosan jelezték, hogy a társasági adó a tavalyi formájában versenyhátrányt jelentett az ország számára.

Tovább erősíti a versenyképességet a beruházás-ösztönzési rendszer átalakítása úgy, hogy az országba telepítendő technológiát is figyelembe veszik a támogatásnál az új munkahelyek számán túl - mondta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

v007zsolt, 2017.01.12 09:50

Természetesen cserébe a magyart meg szénné adóztatják! Köszönjük de nem kérünk a dilettáns gazdaság politikátokból!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html