Szijjártó Kínába látogat

Vang Ji kínai külügyminiszter meghívására Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a hét elején Pekingben tárgyal - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium.
Inforádió, MTI, 2014. október 26. vasárnap, 14:19

A miniszter a Kínai Társadalomtudományi Akadémiára látogat, ahol találkozik Li Janggal, az akadémia alelnökével, majd előadást tart az Európai Unió előtt álló kihívásokról.

Később a Bank of China elnökével, Tien Kuo-lival folytat megbeszélést. Programja során a Pekingi Magyar Kulturális Intézetbe is ellátogat és köszöntőbeszédet mond az új intézeti szakkönyvtár avatóján

Szijjártó Péter kedden megbeszélést tart Csung Sannal, a kínai Kereskedelmi Minisztérium miniszterhelyettesével. Ezt követően Vang Ji külügyminiszterrel tárgyal, illetve találkozón vesz részt Vang Csao külügyminiszter-helyettessel is. A miniszter végül köszöntőbeszédet mond az október 23-ai nemzeti ünnep és a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 65. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepi fogadáson.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mercury, 2014.10.27 19:29

Hehe. A kommunista országok még tartják valamire Orbánékat? Észak-Korea mikor lesz magyarország kiemelkedő partnere.
Kínában szerintem ideológiai megerősítést kap Szíjgyártó, hogyan is kell demokráciát rombolni, ellenzékieket munkatáborba zárni.

ÉS ÍME MIT IS TART ORBÁN A KELETRŐL:

"A keleti politika nem tűri az önállóságot, nem tűri a függetlenséget, és nem tűri a szabadságot. Felszámolja az emberek független életét védő védvonalakat. Vagyontalanná tesz, elszegényít, kiszolgáltatottá vetkőztet, ha kell, megfélemlít. A hatalomtól függő élet láncába fűz.
Mióta a Kelet betette a lábát Magyarországra, a magunkfajta szabadságszerető magyarok mindig ugyanazt akarták; szabadulni sorvasztó öleléséből, és elzavarni hazai helytartóikat. A keleti önkény világa helyett megalkotni a magunk szabad magyar világát, kiszakadni a hatalomtól függő élet láncolatából, visszaszerezni, újrateremteni az önálló és független polgári élet garanciáit; tisztességes munkát, tulajdont, szabad vállalkozást és védelmet nyújtó jogrendet. Mindig is ez volt a kívánságunk."

FOROG A SZÉLKAKAS FOROG...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tever kneif, 2014.10.27 19:14

MIERT IS FONTOS A BOC szerepe Magyarországnak:

"A mai megállapodás azt jelenti, hogy a világ kilencedik legerősebb bankja, amely 1997-ben vetette meg a lábát régiónkban, még pontosabban hazánkban, Magyarországról fogja szervezni térségi működését.


SzijjártóPéter külön is kiemelte, hogy a BoC folyamatosan együttműködik a magyar Eximbankkal, s eddig összesen 70 millió euró közös hitellel támogatta a Wanhua Borsodchem beruházásait. Legújabban a Wanhua által benyújtott 40 millió eurós exportcélú beruházási hitel folyósítása van napirenden az Eximbank és a BoC segítségével.

A miniszter úgy fogalmazott, a BoC és az Eximbank együttműködik több más beruházás finanszírozásában Magyarországon, s megemlítette a Huawei egyik újabb projektjét is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tever kneif, 2014.10.27 17:37

MAGYARORSZÁG ELNYERTE A KINAI INVESZTOROK BIZALMÁT.

Budapestet választotta a multi, az egyik legnagyobb kínai kereskedelmi bank
- itt lesz a regionális központ

Ez komoly elismerés a magyar pénzügyi befektetői környezetnek
2014. október 27., hétfő 16:39 MTI-Eco

Budapesten nyitja meg még az idén közép- és kelet-európai regionális központját a Bank of China (BoC), az egyik legnagyobb kínai kereskedelmi bank ? tájékoztatta az MTI-t Pekingben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői tárgyalásait követően.

Ez komoly elismerés a magyar pénzügyi befektetői környezetnek" - állapította meg a tárcavezető. Tien Kuo-li, a BoC elnöke a miniszterrel folytatott megbeszélésen megbeszélésen azt is hangsúlyozta, hogy a bank fontos - és egyre fontosabb - szerepet kíván szánni a kínai nemzeti valutának, vagyis a jüan nemzetközi használatának növelésére törekszenek.

A jüan immár a második legnagyobb kereskedelemfinanszírozó pénzeszközzé vált a világkereskedelemben - erősítette meg az elnök.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tever kneif, 2014.10.26 19:21

A KINAI LÁTOGATÁS NAGYON EREDMÉNYES LEHET.

Magyarország gazdasága erősen fűgg az exporttol.

Kina népességénél fogva, hatalmas felvevő piac a kűlőnbőző termékeknek.

Magyarországnak magas technologiai kűlfőldi beruházásra van szűksége, tehát nem az olcso ruházati termékek importjárol van szo.

Meg kell hagyni a lehetőséget a gazdasági kapcsolatok kibővitésére mindkét ország részéről.

A magyar turisztikai lehetőségek ismerté tétele, nagy lehetőség lehet magyarországnak.

Kinában a személyi kapcsolatok az űzletkőtéshez nagyon fontosak, ezért kell ápolni ezeket a kapcsolatokat.

Az ország nagysága a kereskedelmi kapcsolatokban nem játszik fontos szerepet.
Példaként emlitem, hogy Kina és Svájc szabad kereskedelmi megállapodást kőtőtt pár honapja.

A LEHETŐSÉGET NEM SZABAD KIZÁRNI.

Magyarországnak minden irányban, minden terűleten nyitni kell. A bezártságbol csak hátrány keletkezett évtizedeken keresztűl.


A magyar gazdaság érdekében minden lehetőséget meg kell ragadni, csak igy van előrehaladás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Borisz1106, 2014.10.26 19:03

@megfigyelt: Az USA csődbeviteléhez elég lenne ha a dollárban lévő devizatartalékát valami másra átváltaná és az általa birtokolt amerikai államkötvényeket piacra dobná! 2 nap elég lenne és az USA-nak kampec...

Itt jegyzem meg, hogy ezt az oroszok is megtehetnék! Nekik kellene 1,5-2 hét hozzá!

A hisztériához csak egy kezdeti lökés kell! Aztán borulnak a dominók.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html