Szijjártó Lavrovval egyeztetett

Vlagyimir Putyin orosz elnök közelgő budapesti látogatásának előkészületeiről egyeztetett szerdán telefonon Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter - közölte az orosz külügyminisztérium.
MTI, 2015. február 4. szerda, 17:44
Fotó: Napi.hu

A tárca szűkszavú közleménye szerint a megbeszélés során megvitatták a kétoldalú kapcsolatok és nemzetközi élet időszerű kérdéseit Vlagyimir Putyin orosz elnök 2015. február 17-i látogatásának előkészületeivel kapcsolatban.

Orosz hírügynökségek ezzel kapcsolatban emlékeztettek arra, hogy orosz államfő most harmadszor látogat Magyarországra, Putyin pedig másodszor keresi fel Budapestet - 2006 februárjában járt legutóbb a magyar fővárosban. Felhívták a figyelmet a Kreml korábbi tájékoztatására is, amely szerint Vlagyimir Putyin budapesti látogatásával "viszonozza Orbán Viktor 2014. január 14-i moszkvai látogatását".

A magyar miniszterelnök egy évvel ezelőtti moszkvai útja során megállapodás született a paksi atomerőmű két új reaktorának a megépítéséről, és megállapodást is aláírtak róla. Az orosz tőkebefektetések a magyar gazdaságban elérték az 1,5 milliárd dollárt, míg az oroszországi magyar befektetések mintegy kétmilliárd dollárra rúgnak - írta a TASZSZ hírügynökség.

HOZZÁSZÓLÁSOK