Szijjártó lépett: jelentősen megugrott Csiszár Jenő konzuli fizetése

Szijjártó Péter külügyminiszter kedden írta alá azt a rendeletet, amely alapján jelentősen, de különböző mértékben emelkedik a külszolgálaton lévő diplomaták fizetése – írja a Bors.
Dzindzisz Sztefan, 2017. március 3. péntek, 09:48
Fotó: Napi.hu

A változás augusztus elsejétől lép hatályba, aminek Csiszár Jenő örülhet igazán, hiszen szeptemberben foglalja el a milánói főkonzuli székét. A volt műsorvezető a mai előírások szerint havi bruttó 1 millió 955 ezer forintos illetményre számíthatna, ám a változás után már havi 2 millió 187 ezer forintos fizetést vihet majd haza - írja a Bors.

A bulvárlap utánajárt annak is, hogy Csiszár 468 ezer forintos lakhatási költségtérítést is kap majd, míg az úgynevezett vegyes költségekre (például ruházkodásra) további havi 63 ezerre számíthat. És ezzel még mindig nincs vége, hiszen a gyerekei iskoláztatására újabb havi 192 ezret számolhat el.

Update!

Cikkünk megjelenése után reagált a KKM:

"A 2017. augusztus 1-jétől hatályos változások eredményeként a külképviseleteken dolgozó munkatársak átlagos jövedelemszintje kis mértékben emelkedik, a fokozottabb differenciálás miatt a kollégák egy részének jelentősebben, másoknak kevésbé nő a fizetése, és vannak olyanok is, akiknél csökken a juttatás szintje. Ezzel az intézkedéssel a magyar diplomaták javadalmazása EU-28-as összehasonlításban már nem a 27., hanem a 25. helyre lesz elegendő, és immár eléri a V4-ek másik három országa által alkalmazott juttatási szint kétharmadát.

A fizetés meghatározásakor az adott ország életszínvonala mellett az életkörülményeket, illetve a munka összetettségét és a külgazdasági és külpolitikai prioritásokat is figyelembe vettük."

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

George Lukacs, 2017.03.03 10:38

Nagyon helyes, minden szavazat számít.

Mint tudjuk: minden esztendő választási.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kanri, 2017.03.03 10:37

Nevetséges, pofátlan, szégyenteljes. De hát mit várjunk a mocsok fidesztől?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html