Szijjártó: Magyarország ki fog tartani a nyomás ellenére is

Magyarország a nemzetközi nyomásgyakorlás ellenére is mindig ki fog tartani saját álláspontja mellett, nem fogja engedni, hogy illegális bevándorlók lépjenek a területére, és déli határának megvédésével meg fogja védeni Európát, mert számára az ország, és ezen keresztül Európa biztonsága a legfontosabb - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön lett tárgyalópartnereivel Rigában.
Dzindzisz Sztefan, 2017. június 29. csütörtök, 12:25
Fotó: Napi.hu

Szijjártó Péter a lett fővárosban Arvils Aseradens miniszterelnök-helyettessel tárgyalt, aki egyben a gazdasági tárcát is vezeti, továbbá Edgars Rinkevics külügyminiszterrel. Találkozott továbbá azokkal a lett parlamenti képviselőkkel, akik aláírták a Magyarországot támogató deklarációt, amelyet azután adtak ki, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított a többi között Magyarország ellen is a migrációs politika miatt.

Szijjártó Péter az MTI-nek telefonon nyilatkozva azt mondta: egyetértettek a lett tárgyalópartnerekkel abban, hogy az EU külső határának a védelme az Európa iránti szolidaritás nagyon fontos megnyilvánulása. "Visszautasítjuk azt a nyugat-európai megközelítést, hogy csak azok a szolidárisak, akik illegális bevándorlókat telepítenek be" - szögezte le Szijjártó Péter. (Erre rettentő büszke Szijjártó.)

HOZZÁSZÓLÁSOK