A moszkvai kereskedőház egy üzleti és befektetési központból, valamint egy konszignációs raktárbázisból áll, tevékenységi körébe pedig beletartozik a befektetés-közvetítés, üzleti tanácsadás, valamint a kereskedelmi és idegenforgalmi tevékenység.

Szijjártó Péter - mint arról az MTI-t az eseményt követően tájékoztatta - a megnyitón elmondta, hogy a keleti nyitás egyik legfontosabb pillére az orosz-magyar gazdasági, kereskedelmi és üzleti kapcsolatok jelentős megerősítése.

"A kormány fő gazdaságpolitikai célkitűzése, hogy Magyarországot Európa termelési központjává tegyük, ugyanakkor termékeinket el is kell adni, vagyis ezen célkitűzésünk legfőbb gazdaságpolitikai feladata, hogy piacot találjunk a magyar ipar és mezőgazdaság termékei számára. A moszkvai kereskedőház egyik fő letéteményese a magyar-orosz kereskedelmi kapcsolatokban meglévő 5 milliárd dolláros magyar negatív szaldó 3-4 éven belüli kiegyensúlyozásának" - mondta a kormánybiztos.

A kereskedőház megnyitása előtt Szijjártó Péter tárgyalt a legnagyobb orosz élelmiszer-kereskedelmi áruházlánc, a Magnit vezetőivel.