Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden megbeszélést folytatott Gorka Sebestyénnel, Donald Trump elnök biztonságpolitikai tanácsadójával és Jason Greenblatt tanácsadóval, aki a nemzetközi tárgyalásokért felelős elnöki különmegbízott.

A magyar miniszter kedd este az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács néhány tagjával - köztük a kereskedelmi minisztérium munkatársával, a Lockheed Martin, a Fedex, a Comcast, a Citibank, a Procter&Gamble és más, Magyarországon jelenlévő amerikai vállalkozások képviselőivel - tartott munkavacsorán vett részt - írja az MTI.

A vacsorán elmondott beszédében Szijjártó Péter hangsúlyozta a világban zajló mélyreható változások hatásait a politikai és gazdasági stratégiai döntésekre. "Sok változás éppen az Egyesült Államokból, Washingtonból indul ki, és Magyarország örömmel szemléli az amerikai politika új megközelítéseit" - fogalmazott. Utalt arra, hogy az átalakulóban lévő új amerikai gazdaságpolitika új helyzetet teremt a világgazdaságban is, s ebben a helyzetben, az új körülmények között, Magyarország eltökélt abban, hogy erősítse versenyképességét. (Egyesek szerint kitüntetett szerepet oszthat Magyarországra Trump.)

Ehhez - mint mondta - a magyar kormány patrióta gazdaságpolitikát választott. Szijjártó Péter "nem hagyományos gazdaságpolitikaként" jellemezte ezt, és fő elemeként az adócsökkentést emelte ki.

Szijjártó Péter szerdán az Iszlám Állam nevű terrorszervezet és általában a terrorizmus ellen küzdő globális koalíció külügyminiszteri tanácskozásán vesz részt az amerikai külügyminisztériumban.