A szolnoki színház 4, az ELI központ 3,4 milliárd forintot kap

A Szolnoki Szigligeti Színház felújítására közel 4 milliárd, míg a szegedi ELI lézerközpont közlekedési kapcsolatainak javítására 3,4 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.
Németh Géza, 2018. szeptember 21. péntek, 21:51
Fotó: Napi.hu

A Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az első a Szolnoki Szigligeti Színház felújításának támogatásáról szól, erre összesen 3 milliárd 997 millió forintot lehet fordítani. Ebből 1 milliárd a jövő évi költségvetést, míg a maradék nagyobb összeg a 2020-as költségvetést terheli.

Március 27-én közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkársága, hogy a többi között tervben van a szolnoki Szigligeti Színház felújítása is. Ennek előkészítéshez a kormány 250 millió forintot biztosított, ebből az engedélyezési és kiviteli tervek elkészültek.

A szegedi ELI lézerközpont az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében jut 3,4 milliárd forinthoz. Ebből a központ közlekedési kapcsolatait kell fejleszteni. Ebből épül 1 kilométernyi új út, és megújul 2,9 kilométernyi meglévő út. A kerékpárutak hossza meghaladja a 4 kilométer és épül 10 tömegközlekedési megállóhely is.

HOZZÁSZÓLÁSOK