Csütörtökön több településen javult a levegő minősége. A Főpolgármesteri Hivatal pénteken hajnalban megszüntette a magas légszennyezettség miatt Budapesten korábban elrendelt gépjárműforgalom korlátozását. A fővárosi szmogriadó riasztási fokozatát visszavonták, de a bizonytalan meteorológiai helyzet miatt tájékoztatási fokozatot rendeltek el.

Ugyanakkor az ÁNTSZ összefoglalója szerint sok városban még mindig rossz a helyzet. Hat városban, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Kazincbarcikán,Sajószentpéteren és Putnokon a kisméretűrészecske-szennyezettség (PM10) átlépte a riasztási küszöböt, ezért a levegő-egészségügyi helyzet veszélyes minősítést kapott.

Hét településen: Szegeden, Debrecenben, Egerben, Győrben, Ajkán, Esztergomban és Oszláron a tájékoztatási küszöb feletti PM10-szennyezettség miatt  egészségtelen a levegő minősége.

Az egészségügyi határértéket meghaladó kisméretű részecske (PM10) koncentráció miatt, 14 városban: Budapesten, Vácon, Tökölön, Szolnokon, Százhalombattán, Sopronban, Szentgotthárdon, Szombathelyen, Tatabányán, Dunaújvárosban, Dorogon, Hernádszurdokon, Veszprémben, Pécsen kifogásolt levegő-egészségügyi helyzet alakult ki.