A taxikat nem tiltják ki szmogriadó idején

A taxisoknak sikerült elérniük, hogy őket ne tiltsák ki Budapestről szmogriadó idején - írja a Világgazdaság.
Szász Péter, 2019. június 1. szombat, 10:21
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Fővárosi Közgyűlés, hogy októbertől az Euro 5-ös dízelüzemű gépjárművek forgalmát is korlátozzák szmogriadó esetén Budapesten - olvasható a portálon.

Magyarországon 2000 ezer ilyen autó fut, amely a teljes autóparkon belül nem képvisel nagy arányt, azonban a 6300 budapesti taxiből 3800 a módosítás hatálya alá tartozott volna.

Azért csak "volna", mert az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) levelet írt Tarlós István főpolgármesternek és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesnek, hogy a kocsik a a közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatást végző gépjárművek, tehát a BKV buszaihoz hasonlóan - kerüljenek be a szmogriadó riasztás fokozatában előírt forgalomkorlátozó intézkedések funkcionális kivételi körébe. Magyarul ne vonatkozzon rájuk a tiltás.

Ezt végül el is érték, hiszen a közgyűlés a rendeletet már azzal a kiegészítéssel fogadta el, hogy a taxik is mentességet kapnak a forgalomkorlátozás alól.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2019.06.01 17:41

Ime a kmaú látszat intézkedásek mintapéldája - persze as dugódijjal együtt

Lassan el kellene a budapesti vezetést zavarni a gulagra
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html