Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A csütörtöki mérési adatok szerint a szálló por egyre inkább feldúsul a levegőben. Szintje tizenkét fővárosi mérőpontból tizenegy esetében meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, és ezek közül hat mérőponton a riasztási küszöbértéket is. Ezzel csütörtökön teljesült a riasztási fokozat első napi feltétele.

A további mérési eredményektől függ a szmogriadó riasztási fokozatának szombat hajnali elrendelése és esetleges vasárnap reggeli fenntartása. A pénteki további részesedményeket szombat hajnalban, a szombati adatokat pedig vasárnap hajnalban értékelik majd, figyelembe véve az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) friss előrejelzéseit.

Az OMSZ péntek hajnali előrejelzése szerint átmeneti változásra már vasárnaptól lehet számítani, majd tartósabbra várhatóan csak keddtől, amikor már gyakran lehet élénk az északnyugati szél.

Ha szombaton elrendelik a szmogriadó riasztási fokozatát, akkor az intézkedés a kihirdetését követő nap, azaz vasárnap reggel hat órakor lép életbe, majd - további intézkedésig - minden nap reggel hat órától este tíz óráig tart.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a szmogriadó riasztási fokozata forgalomkorlátozással jár: a legszennyezőbb, a rendszámtáblájukon fekete színű, hatszögletű környezetvédelmi plakettel ellátott gépjárművek nem közlekedhetnek. A korlátozó intézkedés megsértése szabálysértésnek minősül. Betartását a rendőrség ellenőrzi, az elrendelt korlátozás megszegőivel szemben százötvenezer forintig terjedő bírságot szabhatnak ki.