A kormány 17:01-kor tette át a megbeszélést - elmarad a sztrájk

Sztrájkolni szerettek volna a szociális ágazatban dolgozók szerdán, de nem született megegyezés az elégséges szolgáltatásról, így a munkabeszüntetés elmarad - mondta Boros Péterné (képünkön), a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatai Dolgozók Szakszervezetének elnöke az InfoRádióban
Szász Péter, 2019. november 12. kedd, 20:49
Fotó: MTI Fotó / Máthé Zoltán

A kormány áttette a sztrájk tervezett napjára azt az egyeztetést, amelyen a még elégséges szolgáltatásról kellett volna megállapodni. Emiatt törvényesen nem lehet megtartani a munkabeszüntetést - olvasható az Infostarton.

Boros Péterné elmondta, hogy a kormány 17:01-kor küldött e-mail-t arról, hogy a keddi megbeszélést átteszi szerdára. (A felvételt itt tudja meghallgatni)

"Ez teljesen egyenértékű azzal a magatartással, amit a kormány az ágazatban dolgozók bérfeszültségével kapcsolatban tanúsít" - tette hozzá.

Bejelentette azt is, hogy a szakszervezet mostantól sztrájkhónapot tart, és ha a bíróság dönt a még elégséges szolgáltatásról, akkor megtartják a munkabeszüntetést. Ezt a kormánynak szerinte nem kellene megvárnia, és méltó bért kellene adnia a szociális ágazatban dolgozóknak, akik most többnyire minimálbért keresnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK