Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A parlamentnek határozathozatalai előtt új jegyzőt, később pedig bizottsági tisztségviselőket, tagokat kell választania az LMP-frakció felbomlása miatt. Hétfőn várhatóan az esti órákban kezdődhet részletes vita az alaptörvény negyedik módosításáról és az igazságügyben dolgozók nyugdíjkorhatáráról. Az alaptörvény módosításával a kormányoldal szinte minden, az Alkotmánybíróság által korábban alkotmányellenesnek tartott rendelkezést beemel az alaptörvénybe, így például a hallgatók röghöz kötésének lehetőségét, az önkormányzatok hajléktalanok kitiltásához való jogát, a választási politikai hirdetések kitiltását kereskedelmi médiából, módosítják a család fogalmát, továbbá még az Országgyűlési Őrség létét is alkotmányba akarják foglalni.

A médiatörvény kormány által javasolt módosításának általános vitájában szó eshet arról, hogy az Európai Unióval és az Európa Tanáccsal folytatott párbeszéd eredményeként a kormányfő javaslatára a köztársasági elnök nevezheti ki a médiahatóság vezetőjét a miniszterelnök helyett.

Kedden többek közt a szociális közműszolgáltatás kialakításáról eshet szó, fideszes képviselők indítványukban azt kezdeményezik, hogy a lakossági fogyasztókat 60 napos számlatartozás után továbbra is ki lehessen kapcsolni az áram- vagy a gázszolgáltatásból, kötbértartozás esetén viszont csak akkor, ha a szolgáltató polgári peres vagy fizetési meghagyásos eljárást kezdeményezett. A jövő heti utolsó napirendi pont a Malév és a Budapest Airport privatizációját vizsgáló bizottság jelentése lesz.