Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Momentum nem akar változást az önkormányzati választások előtt abban a 21 fővárosi kerületben, ahol április 6-án bejelentették az ellenzék indulóit - mondta a Népszavának Donáth Anna, a Momentum alelnöke, a párt friss EP-képviselője. Ugyanakkor a megváltozott ellenzéki erőviszonyok után Ferencvárosban a Momentum jelöltje, Jancsó Andrea mögé sorakozhat fel az ellenzék.

A Momentum vasárnap a Fidesz mögött a második legerősebb eredménnyel zárt Ferencvárosban, csaknem 23 százalékkal. Soroksáron nem ennyire egyértelmű a helyzet. A napilap értesülései szerint ezt a kerületet a Jobbiknak tarthatják fent. A Jobbik állítólag nem feltétlenül ragaszkodik Soroksárhoz, ahhoz viszont igen, hogy két kerületben is legyen polgármesterjelöltje.

Donáth Anna szerint az EP-választáson várakozáson alul teljesített pártoknak is van szavazótáboruk, akikre számítanak ősszel, így az LMP és a Jobbik is részt vett az ellenzéki tárgyalásokon, amelyek egész héten folytak. Ez a két párt vélhetően főképp egyéni képviselői helyekre számíthat majd.

Az ellenzék összefogásában részt vevők támogatják az előválasztás intézményét. Így Karácsony Gergely, Puzsér Róbert, illetve a Momentum jelöltje közül az előválasztáson kikerülő győztest támogatja az összes formáció Tarlós Istvánnal szemben.