Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Vöröskereszt jelenleg a Nemzetközi Vöröskereszt (IFRC) Katasztrófasegélyezési Veszélyhelyzeti Alapjából igényelt 92 millió forintból, kisebb pénzadományokból és működési költségeinek átcsoportosításából finanszírozza menekültügyi tevékenységét. A Nemzetközi Vöröskereszttől kapott összegből 72 ezer menekültnek tud segíteni a Vöröskereszt, azonban ez az összeg csak október végéig elegendő - közölte a szervezet.

A Magyar Vöröskereszt ezért gyűjtést indított 1359-es adományvonalán, hogy a megnövekedett igényeknek eleget téve folytathassa menekültügyben végzett humanitárius munkáját. Mindenki, aki felhívja a 1359-es adományvonalat vagy elküldi SMS-ben az ADOMANY szót 250 forinttal járul hozzá a Magyar Vöröskereszt menekültügyi tevékenységéhez.

Az összegyűlt pénzből olyan mobil konténerek és felszerelések vásárlását tervezi a szervezet, melyekben megfelelő módon biztosítható a hazánkba érkező rászoruló menekültek egészségügyi és szociális ellátása. Emellett további higiéniai egységcsomagok összeállítását és az elsősegélynyújtó ügyeletek megerősítését tűzte ki célul a szervezet.

A 1359-es adományvonal felhívása mellett az alábbi számlaszámon várja a pénzadományokat a Magyar Vöröskereszt: K&H Bank 10405004-00026548-00000009 számlaszámra (KÖZLEMÉNY: Menekült)

Mint ismeretes a Magyar Vöröskereszt a röszkei idegenrendészeti gyűjtőponton hetek óta 24 órás ügyeletet lát el. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet munkatársai és önkéntesei elsősegély-nyújtási, pszichoszociális feladatot látnak el, e mellett pedig higiéniai csomagokat oszt a szervezet a menekült családok számára. A nyugati téri tranzitállomás megnyitása óta elsősegélynyújtó ügyeletet lát el a Vöröskereszt Budapest Fővárosi szervezete a helyszínen, sátorral és eszközökkel, gyógyszerekkel segíti az önkéntes orvosok munkáját. Az elmúlt időszakban 100 fölé emelkedett a naponta ellátott esetek száma. A bicskei vasútállomáson pedig felkészült, hogy vízosztással segíti a vonatokon várakozó menekültek ellátását helyi vagy a környékbeli vöröskeresztes önkéntesek és munkatársak bevonásával.

A Magyar Vöröskereszt mindemellett a debreceni és Vámosszabadi befogadó állomásokon pszichoszociális segítségnyújtással és adományokkal segít, valamint a fenntartói (BÁH, rendőrség) igényeknek megfelelően segít adományokkal Nyírbátorban, Nagyfán, Békéscsabán, Balassagyarmaton és Kiskunhalason is. A szervezet az elmúlt időszakban több ezer hazánkba érkező menekült számára nyújtott segítséget.

A Magyar Vöröskereszt továbbra is vallja és felhívja a figyelmet, hogy nem létezik "illegális emberi lény" csak "rászorultságát nézve sebezhető ember", akiket a jogi és adminisztratív státuszuktól függetlenül emberhez méltó humánus bánásmódban kell részesíteni - írja közleményében a Magyar Vöröskereszt.