Buksza: ha szőlőt venne, akkor itt egy jó tanács

A fehér szőlő az idén valamivel drágább lett, közel 500 forintért adták a piacokon, a boltláncokban azonban most van olcsóbb. Igaz, drágább is. Árkörkép.
Csernátony Csaba, 2019. szeptember 13. péntek, 10:49
Fotó: Pixabay

Megindult a szőlőszezon, sok boltlánc akciózik a gyümölccsel ezen a héten - derül ki a Mindenár.hu élelmiszerár-összehasonlító oldalról. Szokás szerint azért az árakban vannak eltérések, igaz, nem mindenhol ugyanolyan szőlőt adnak. Van a kínálatban fehér, piros és fekete is. A minőségbenpedig szintén lehetnek eltérések.

Mindenesetre a fehér szőlő kilója az Aldiban és a Penny Marketben közel 400 forintért kapható. A Lidl szombattól árulja akciósan, de ott 649 forintba kerül. A piros szőlő a Lidl-üzletekben pedig közel 600 forint. A Tesco a fekete szőlővel próbálkozik a héten, ezért kilónként 449 forintot kell fizetni.

A fehér szőlő egyébként drágult a tavalyihoz képest: az Agrárgazdasági Kutató Intézet árstatisztikái szerint a budapesti (Fehérvári út, Vámház körút),valamint a debreceni piacokon a múlt héten a magyar fehér szőlő kilójáért közel 500 forintot kértek, ami 4-11 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbihoz képest.

HOZZÁSZÓLÁSOK