A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban 0 és +10 fok között valószínű, a fagypont közeli értékek leginkább északkeleten, a magasabb hőmérséklet pedig az Észak-Dunántúlon lehet jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20 és 25 fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a Kelet-európai-síkságtól a Kárpát-medencén át egészen az Ibériai-félszigetig magasnyomású zóna húzódik. Ezt az anticiklont kifejezetten száraz levegő tölti ki, ezért területén általában sokat süt a nap. A hőmérséklet csúcsértéke jellemzően meghaladja a 20 fokot, csupán a Kárpátoktól keletre hűvösebb az idő.

A változékony időjárást okozó frontok egyelőre távol maradnak a kontinens belső területeitől. Nyugat-Európában és a Skandináv-államok fölött sok felhő található, amelyből elsősorban a Brit-szigetek térségében fordul elő jelentősebb csapadék. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását száraz, a sokévi átlaghoz képest mintegy 7-10 fokkal melegebb levegő alakítja.