Csütörtök estig a változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre a legtöbb helyen kisüt a nap, csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 1 és 6, késő este +2 és -3 fok között valószínű.

Péntekre virradó éjszaka nyugat felől fokozatosan megnövekszik, az éjszaka második felében főként az északi megyékben már meg is vastagszik a felhőzet, de csapadék még nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de a hóval borított, kevésbé felhős területeken ennél több fokkal hidegebb is lehet.

Pénteken reggel, délelőtt szakadozott felhőzetre számíthatunk, délen hosszabb napos időszakokkal, majd a déli óráktól északnyugat felől megvastagszik, záródik a felhőtakaró, és szórványosan valószínű vegyes halmazállapotú csapadék. A délnyugati szél helyenként megélénkül, majd mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -4 fok között alakul, de az átmenetileg derült, havas tájakon -5 fok alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

Szombaton az éjszakai átmeneti felhőzetcsökkenés után reggelre nagy területen köd, zúzmarás köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik, amelynek egy része csak lassan oszlik fel. Inkább csak rövid napos időszakok lehetnek. Helyenként hószállingózás, szitálás előfordulhat. A keleti, délkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között várható.

Vasárnap éjszaka több helyen valószínű hószállingózás, kisebb havazás, majd csökken a felhőzet, és napközben változóan felhős időre van kilátás több-kevesebb napsütéssel, néhol záporral, hózáporral. Az északi, északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között várható.

A keddi, még "csapadékmentes előrejelzést" itt találja.

A kép forrása: Pixabay