"Szomorú, hogy sok száz betegnek kevesebb jut a legjobb orvosokból"

Egy friss felmérés szerint a jobb egészségügyi rendszerrel több mint 32 ezer haláleset megelőzhető lett volna 2014-ben. Erről az eredményről és az egészségügy helyzetéről kérdeztük az embereket. Meglepő válaszok születtek.
Csernátony Csaba, 2017. június 16. péntek, 19:06
Fotó: Napi.hu

Több mint 32 ezer haláleset, az összhalálozás 26 százaléka elkerülhető lett volna jobb egészségügyi ellátórendszerrel és hatékony népegészségüggyel 2014-ben Magyarországon - derül ki az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) koordinálásával, minisztériumi teamek munkájával összeállított anyagból, amely a napokban jelent meg.

Egy XI. kerületi szakrendelő előtt csütörtökön a Napi.hu-nak nyilatkozó emberek egy része hallott csak a felmérésről, de a problémákról hallottak. Meglepő módon az nyilatkozók nem szidták az egészségügyi rendszert, sőt, többen kifejezetten elégedettek. Volt, aki szomorúnak tartja, hogy a legjobb orvosoknak magánrendeléssel kell kiegészíteniük a jövedelmüket, így kevesebb betegre jut idejük a normál ellátásban.

.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bethel, 2017.06.16 19:45

Ez probléma?
Néhány ezer halott?
Ugyan! Nemzeti Kormányunk tudja jól hol van szükség segítségre!
Még mindig szükséges honi labdarúgásunk talpra állítása.( lásd Andorra)
Prioritás!!! Prioritás!!
Aki ezt nem érti, az nemzetidegen, migránssimogató, kozmopolita, ballib hazaáruló!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html