Szörfparadicsom lehet az idén Magyarország

Miután a strandidőnek nyoma sincs, a balatoni utazásszervezők és vendégfogadók egyre inkább a vitorlás-, a golf- és a kerékpáros turizmusra igyekeznek koncentrálni.
NAPI, 2010. június 28. hétfő, 07:50
Fotó:

Miután a klasszikus tóparti nyaralást kedvelő vendégek a rossz idő miatt sorra mondják le a szállásfoglalást, kénytelenek voltunk teljesen átalakítani marketingstratégiánkat - mondta Kovács Noémi, az utazásszervezéssel foglalkozó Szivárvány Kft. kereskedelmi vezetője. Immár különböző csomagokban olyan programokat kínál a társaság, amelyek kevésbé függenek az időjárástól.

Jó ötletnek bizonyult, hogy június elején több nagy külföldi szörfegyesületnek ajánlottak balatoni edzéslehetőséget. Az elmúlt héten csaknem 30 csoport érkezett Németországból, Ausztriából és Olaszországból. Kovács szerint a foglaltsági adatokból arra lehet következtetni, hogy az utazásszervezők az idén még a korábbiaknál is nagyobb mértékben alapozhatnak a buliturizmusra. A minap egy kétszáz fős, Németország keleti feléből érkező csoportnak foglaltak szállást, amely körbe szeretné bulizni a tavat.

A Balatoni Hajózási (BH) Zrt.-nél is arról számoltak be, hogy a rendkívül rossz előszezon után júniusban már dinamikusan nő a forgalom. Úgy tűnik, az idén tavasszal Balatonlellén vitorlát bontott EastCraft Kft. forgalmának is jót tett a rossz idő. A legnagyobb hazai charterflottát üzemeltető cég ügyvezető igazgatója, Helmeczi Rozália elmondta: míg az előszezonban csupán 25 százalékos kihasználtsággal működtek, ez júniustól 60 százalékra nőtt. Az ügyfelek csaknem 80 százaléka különböző rendezvényszervező cég. Úgy tűnik, az idén semmit sem lehet kiszámítani, hiszen a vitorlázók eddig jobbára az elő- és az utószezont kedvelték - mondta.

Az utóbbi hetekben jelentős forgalomnövekedésről számoltak be a térség golfklubjai is. A balatonudvari és a közelmúltban megnyílt balatongyöröki pálya üzemeltetői szerint a vendégszám növekedésében jelentős szerepe van a gyenge forintnak, amit továbbra is szeretnének kihasználni.

HOZZÁSZÓLÁSOK