Szorgalmasan bírságolnak a rendőrök

Közel tizennyolcmilliárd forint pénzbírságot szabott ki tavaly a rendőrség a különféle közúti szabálysértések miatt - írja az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) által közölt adatok alapján pénteki számában a Magyar Idők.
portfolio.hu, 2016. február 26. péntek, 08:39
Fotó: Napi.hu

A hatóság statisztikái szerint az összesen 93 ezer 278 esetben kiszabott összeg egynegyedét (körülbelül 4,3 milliárd forintot) a helyszíni bírságok teszik ki, míg közlekedési szabálysértés miatt körülbelül 3,6 milliárdnyi büntetés megfizetésére kötelezték az utazókat, az objektív felelősségen alapuló eljárások folyamán pedig 7,9 milliárd forintnyi bírságot állapítottak meg.

A teljes összegből fennmaradó 2 milliárdot a helyszíni intézkedés kapcsán közlekedési szabályszegés miatt rótta ki a rendőrség - áll a cikkben, amely megemlíti: tavaly összesen 180 519 szabálysértési feljelentést regisztrált a hatóság, ez körülbelül 36 ezerrel kevesebb, mint 2014-ben volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

acdc, 2016.02.26 09:03

Szolgálatban félünk helyett, szondázunk és mérünk az új szlogen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2016.02.26 08:53

Tavaly év vége felé Salzburghoz közel az osztrák autópályán a sötétben későn vettem észre a hirtelen felbukkanó radarokat. Már nem tudtam annyira leblokkolni, hogy "ne fussak bele", így is sikerült 118-ra csökkenteni 100 helyett a történetet.

Hogy mi ebben az érdekes? Maga a bírság összege, amelyet az értesítés kézhezvétele után azonnal elutaltam.

40.-euro

Hallod Orbán?????????????????? 40.-euro.

A különbség a te országod és Ausztria, de akár Németország között is, nem a GDP-ben rejlik, hanem a fejekben.

Elmebeteg módra nem lehet egy rendszert fenntartani, pláne úgy, hogy a bevételeket elsikkasztjátok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html