Szövetség a belvárosban - tisztább levegőért és utcákért is tennének az ellenzéki jelöltek

Szövetséget kötöttek Budapest V., VI. és VII. kerületének ellenzéki polgármesterjelöltjei és Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt. A meggállapodás értelmében együttműködnek majd a közlekedés, a zöldterületek, a turizmus, a lakhatás és az egészségügy kérdéseiben - írta az MTI.
Domokos Erika, 2019. szeptember 14. szombat, 16:24
Fotó: Shutterstock

Sokszínű Budapestet szeretnék sokféle ember otthonává tenni, ennek érdekében a kerületek közös problémáit együtt kívánják megoldani, természetesen a városrészek önállóságának megtartásával - mondta az MTI szerint Karácsony Gergely a Deák Ferenc téren tartott sajtótájékoztatón.

Véget kívánnak vetni a kormányzati politikának, amely együttműködés helyett diktál, ultimátumokat ad, zsarol, szolgaságba taszítja a fővárost. Ennek hatása az, hogy Tarlós István főpolgármester a kormány bábjaként viselkedik - véli a főpolgármester-jelölt. A mindenkori kormánnyal közösen szeretnék a város érdekeit képviselni.

A kerületek jelenlegi vezetői "kiskirályságként" néznek a városrészekre, minél nagyobb hatalmat akarnak, az ellenzéki jelöltek viszont uralkodás helyett szolgálni akarnak - mondta Karácsony Gergely, aki szerint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azzal a kijelentésével, hogy ha nem Tarlós István lesz a következő főpolgármester, akkor a város semmi jóra nem számíthat, minden budapestit megsértett.

Tüttő Kata V. kerületi polgármesterjelölt azt mondta, olyan ügyekben akarnak együttműködni, amelyekben eddig mindenki csak tologatta a felelősséget. Szeretnének javítani a közlekedésen, hogy tisztább, élhetőbb, jobb levegőjű legyen a város, a parkolási rendszert értelmesebbé tennék, valamint közös klímastratégiát dolgoznának ki.

Soproni Tamás VI. kerületi polgármesterjelölt elmondta, felméréseik szerint a Terézvárosban lakók 95 százaléka elégedetlen a köztisztasággal, erre a problémára is közösen adnának választ. Véleménye szerint az együttműködés anyagilag is megérné a kerületeknek.

Niedermüller Péter VII. kerületi polgármesterjelölt a lakhatási problémára hívta fel a figyelmet, a belvárosi kerületekben ugyanis nagyon sokan laknak "az emberi méltóság megőrzésére alkalmatlan" lakásokban, mivel önerőből nem tudják felújítani őket. Ezért szövetséget kötnek ennek a problémának a megoldására is.

HOZZÁSZÓLÁSOK