Rabszolgatörvény: hamarosan megalakul a központi sztrájkbizottság

Akár a hétvégén vagy a jövő hét elején megalakulhat a központi sztrájkbizottság, de addig is sorra jelentik be az ágazati szerveződéseket - tudta meg a Népszava.
Domokos László, 2019. január 16. szerda, 09:23
Fotó: Shutterstock

Az öt nagy országos szakszervezeti tömörülésből három határozottan kiáll amellett, hogy a demonstrációkon túl akár sztrájkokkal is nyomatékot kell adni a dolgozók követeléseinek, a Liga Szakszervezetek hajlandó erről tárgyalni, míg a Munkástanácsok vezetői továbbra is távol maradnak a sztrájkelőkészítő bizottság üléseitől.

Megalakult az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság és várhatóan egy héten belül rögzítik sztrájkköveteléseiket, amelyek alapja az országos sztrájkelőkészítő bizottság által megfogalmazott és a miniszterelnöknek már megküldött négypontos elváráslista lesz - írta a napilap.

Hétfőn a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF), Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) együtt választ kapott az érdekvédők négypontos követeléslistáját tartalmazó, Orbán Viktornak címzett levélre, amelyet bő egy hete adott át az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációs Bizottság. Erre viszont nem a miniszterelnök, hanem már Varga Mihály pénzügyminiszter reagált, a versenyszféra legnagyobb szakszervezetét vezető Kordás László elnök a Népszavának azt mondta, a válaszban az áll, hogy "semmiről nem hajlandó velük külön tárgyalni, javaslataikat vigyék a meglévő egyeztető fórumok elé és próbáljanak megállapodni a munkaadókkal".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Fricibacsi3, 2019.01.16 09:38

Egy személyes MSZP fiókszakszervezetek akik kussolta akkor amikor a vasárnapi bolt nyitvatartás rabszolgatörvényt visszahozták a bolti dolgozóknak
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html