Sztrájkolnak a vasutasok

Megkezdődött szerda reggel hat órakor a vasutasok kétórás figyelmeztető sztrájkja a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) szervezésében a vasúti szárnyvonalak tervezett bezárása elleni tiltakozásul - írja az MTI.
NAPI Online, 2007. november 7. szerda, 08:00
Fotó:

Gaskó István, a VDSZSZ elnökének adatai szerint mintegy 5-6 ezer munkavállaló sztrájkol. Elmondta, hogy a munkabeszüntetéstől azt várják, hogy a kormány vonja vissza a 38 mellékvonal bezárására vonatkozó elképzeléseit, vizsgálják meg közösen, egyesével, valamennyi vonal életképességét, és csak arra mondják ki, hogy nincs rá szükség, amelyről teljes egyetértés alakul ki a helyi társadalom, a helyi önkormányzat, a szakszervezet és a kormányzat között.

A Déli és a Kelenföldi pályaudvaron dolgoznak a vasutasok, a Keleti és a Nyugati pályaudvaron a dolgozók sztrájkolnak, ezért onnan nem indulnak és oda nem érkeznek vonatok. A MÁV információja szerint Rákos és Kőbánya-Felső állomásokon is dolgoznak, így az Újszász vonalon közlekedő járatok egy része is megy majd. A MÁV felhívja a figyelmet arra, hogy ennek ellenére egy-egy közbeeső állomáson is megállíthatják a vonatot a munkabeszüntetők.

HOZZÁSZÓLÁSOK