Sztrájkra készülnek a Tesco dolgozói

Sztrájkbizottságot alakítottak a Tesco dolgozói, erről csütörtökök az áruházlánc vezetését is értesítették - írja a Magyar Idők. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) azért tervez munkabeszüntetést, mert a Tescóval most zajló bértárgyalásokon nem sikerült megállapodni a céggel.
Index.hu, 2016. március 25. péntek, 09:00
Fotó: Napi.hu

A sztrájkban először a Tesco online üzletága bénulhat meg, mert míg a házhoz szállítás forgalma 20-30 százalékkal nőtt tavaly, az ebben az üzletágban dolgozók szerint a munkakörülményeik elviselhetetlenek, a bérük pedig mélyen alatta van az elvárhatónak. Az interneten megrendelt csomagokat összeállító dolgozók például a lap szerint naponta 15 kilométert gyalogolnak az üzletekben, amihez megfelelő cipőt sem kapnak a vállalattól.

A KDFSZ elnöke, Bubenkó Csaba szerint a cég eddig teljes egészében elutasította a szakszervezet követelését, hogy áprilistól 20 százalékos emelést, szeptembertől pedig 15 százalékos bérfejlesztést kapjanak az online üzletágban dolgozók. Ez nagyjából ötmilliárd forintba kerülne a cégnek, ami a szakszervezet szerint nagyjából annyi, mint amit anno vasárnapi pótlékokra fizetett ki a Tesco egy évben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2016.03.25 09:13

Nagyon helyes.
A munkáltató biztosítson megfelelő munkaeszközöket, munkaruhát is.
Adjon tisztességes fizetést.
Legyen sztrájk!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html