Szükséghelyzet ütött be a magyar közigazgatásban

Gyorsított eljárásban keres új cégeket a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF), hogy ne maradjon szolgáltató nélkül a teljes közigazgatás. Mindössze két hét van az ajánlatok beadásáig – idézi a 24.hu az uniós közbeszerzési értesítőt. Összesen 40 milliárd forintos, kétéves keretszerződést kötnek a tervek szerint legfeljebb 15 céggel.
K. Kiss Gergely, 2018. február 1. csütörtök, 22:40
Fotó: Napi.hu

A feladat Microsoft szoftverlicencek bővítése, kiegészítése, meghosszabbítása, verziókövetése, cseréje, új licencek beszerzése és kapcsolódó szolgáltatások teljesítése - olvasható a portálon.

A KEF nemrég, 2017. augusztus 25-én kötött keretmegállapodást ugyanezen feladatokra, csakhogy a szerződés teljesítése során a Microsoft Ireland visszavonta egyes cégek LSP/LAR partneri minősítését, így minden konzorcium alkalmatlanná vált a szerződés teljesítésére - így szól a hivatalos indoklás a rövid határidőre.

Mint korábban kiderült: korrupciógyanús ügyek kivizsgálására folytatott belső nyomozást az amerikai Microsoft a magyar leányvállalatnál, és a fő csapásirány éppen az állami szektor sokmilliárdos szerződéseinek átvizsgálása volt.

A végeredmény az lett, hogy a vezetés menesztése után a Microsoft Magyarország felmondta a legnagyobb kormányzati beszállítók Microsoft-termékekre szóló értékesítési engedélyét. A partnerek kizárása óriási felfordulást okozott a Microsoftra épülő közigazgatásban.

HOZZÁSZÓLÁSOK