Szünetet tarthat az MNB

Londoni elemzők szerint nem zárható ki, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa az egymás után végrehajtott három kamatcsökkentés után most szünetet kezd az enyhítési ciklusban, megvárva a kockázati környezet további alakulását.
MTI-Eco, 2012. október 31. szerda, 14:44
Fotó: Napi.hu

Több nagy londoni ház felzárkózó piacokra szakosodott elemzői is kiemelik az előző napi 0,25 százalékpontos MNB-kamatcsökkentésre visszatérő szerdai részletes értékeléseikben, hogy a monetáris tanács közleménye szerint a testület akkor fontolja majd meg a további enyhítést, ha "a következő hónapokban" hozzáférhetővé váló adatok igazolják a piaci hangulat javulásának tartósságát.

A Morgan Stanley és a Barclays londoni elemzői is összevetették ezt a szövegrészt az előző, szeptemberi kamatcsökkentéshez fűzött közleménnyel, amelyben csak annyi állt, hogy a tanács a további enyhítést a piaci hangulat javulásának tartóssága esetén fontolja meg. A Morgan Stanley elemzőinek értelmezése szerint "a következő hónapokban" kitétel beillesztése a mostani közleménybe akár utalás is lehet arra, hogy az MNB enyhítési szünetre készül.

HOZZÁSZÓLÁSOK