A magyar kormány hónapok óta szorgalmazta, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség mindenképpen pályázza meg a világjárvány miatt eleve elhalasztott Európai Szuperkupa-döntőt - írja a Népszava. Mivel a Covid-járvány második hulláma miatt erre finoman szólva sem volt túljelentkezés, ezért az UEFA, a kontinentális labdarúgás első számú szervezeteként örömmel kapott az alkalmon, hogy Magyarország Budapestre akarja hozni az eseményt.

A kormány szerint semmilyen veszélyt nem jelent a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa-liga-első Sevilla összecsapás nézők előtti megrendezése. Az UEFA ezt látva bejelentette: a budapesti meccset élőemberes tesztnek tekinti és amennyiben beigazolódik, hogy nincs következmény, akkor bizonyos korlátozások mellett engedélyezi a lelátók népének visszatérését a tribünökre.

A Puskás Aréna kapacitásának harmadában lehetnek szurkolók, ez 20 ezer nézőt jelent: mindkét csapat 3-3 ezer jegyet kapott, az UEFA elvileg 14 ezer jegyet sorsolt ki a kontinensen a meccsre regisztrált szurkolók között. Ez a szám nőhet még, ugyanis a Sevilla a magas utazási költségek és a koronavírus-helyzet miatt 2500 jegyről lemondott. Az MLSZ közölte, szigorú protokoll előzi meg a szurkolók beléptetését: lesz testhőmérséklet-mérés, kötelező a maszkhasználat, a drukkereknek tartaniuk kell a másfél méteres távolságot. Ezek rendőri vagy rendezői betartatását, az ellenszegülők szankcionálását nem részletezte a közlemény.