Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) még kedd este is hírlevélben buzdította a szurkolókat arra, hogy vásároljanak jegyet a csütörtöki esti budapesti szuperkupára - írja a Népszava. Ez azt jelzi, hogy keddig nem kelt el mind a húszezer belépő. A szurkolók bizalmát nem erősíti, hogy a hivatalosan is járványügyi "pilot" azaz kísérleti meccsnek nevezett Bayern-Sevilla mérkőzés rendezésének részleteiről az UEFA továbbra sem hajlandó érdemben nyilatkozni.

A napilap újból megkereste a szervezetet, hogy megtudjuk a friss járványadatok ismeretében nem fújják-e le a meccset, de a szövetség magasról tesz a sajtó érdeklődésére. A mérkőzés elhalasztása mellett érvelt Zugló ellenzéki polgármestere, Horváth Csaba, Karácsony Gergely főpolgármester pedig azt mondta, hogy ha lenne jogi lehetősége dönteni, akkor mérkőzést zárt kapuk mögött rendeznék meg.

A Népszava érdeklődött az Országos Mentőszolgálatnál is, hogy mi lesz a sorsa a mentőknek felajánlott 500 ingyen jeggyel? Volt-e olyan dolgozó, aki esetleg visszalépett, és milyen speciális szabályokat írtak elő a meccsre kilátogató munkatársaiknak. A mentőszolgálat azonban nem válaszolt a kérdésekre.

A Kicker futballmagazin szerint Rui Moreira, Porto polgármestere be akarja perelni az UEFA-t, amiért a mérkőzést Magyarországon rendezik. Az eredeti kiírás szerint ugyanis a portugál város lett volna a helyszín, az európai szövetség azonban a koronavírus-járvány miatt változtatott. Ez az érvelés mára megbukott - utalt a polgármester arra, hogy a fővárosi járványügyi adatok alapján Budapest távolról sem ideális helyszín egy húszezresre tervezett meccs megrendezéséhez.