Tagdíjemelés helyett az orvosi kamara reformját sürgetik

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) reformját, modernizálását sürgeti a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (ReSzaSz) és az 1001 orvos a hálapénz nélkül csoport, s arra kérik a MOK küldötteket, utasítsák el a kamarai tagdíj tervezett emelését - olvasható a ReSzaSz közleményében.
Szepesi Anita, 2017. november 27. hétfő, 11:38
Fotó: Shutterstock

Nem tartja időszerűnek, ezért határozottan elutasítja a MOK tagdíjemelési javaslatát a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (ReSzaSz) és az 1001 orvos hálapénz ellen elnevezésű csoport.  Közleményük szerint a MOK országos vezetése ezzel a lépéssel tovább erodálja a szervezet hitelességét és elfogadottságát.

Álláspontjuk szerint a MOK országos vezetésének fontos szerepe lenne az egészségügy és egészségügyi dolgozók helyzetének rendezésében, de ez és a hasonló - törvénytelen adatszolgáltatás, szabálytalan tagdíjemelés, elnöki prémiumok, köztörvényes bűnözők ki nem zárása - lépések a szervezet elutasításához vezettek.

A tagdíjemelés helyett a MOK gazdálkodásának és működésének reformját, modernizálását és egy olyan cselekvési terv kidolgozását tartják időszerűnek, amely az orvos- és betegbiztonság garantálására, valamint az orvos etikai normák transzparens és határozott képviseletére helyezi a hangsúlyt.

Ennek megvalósulásához elengedhetetlen tartják a kamarai tagok, az orvosok megfelelő szerepvállalását és aktivitását.

Mivel az esetleges tagdíjemelés mindenkit érintene, ezért azt kérik azoktól a kollégáktól, akik nem értenek egyet a tagdíjemeléssel, hogy ennek adjanak is hangot a helyi kamarai szervezetnél.

Címlapkép forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK