Például az 1600 lelkes Győrtelek polgármestere, Halmi József tárgyalt olyan céggel, amely legalább egy bankautomatát hajlandó volna telepíteni, ami azért volna létfontosságú, mert Győrtelek egyike azoknak a falvaknak, ahol a posta sem működik már, így a takarékon túli egyetlen pénzfelvételi lehetőség is megszűnt - derül ki a portál cikkéből.

Az árajánlat alapján azonban az ATM havi 75 ezer forintos költséggel járna a falunak, amit nem tudnak kigazdálkodni. A takarék felajánlotta ugyan az önkormányzatnak, hogy vegye át a fiók épületét, ám ez sokat nem segítene, hiszen önkormányzatként nem nyújthatnak pénzügyi szolgáltatást.

Amíg Győrtelek még keresi a megoldást, vannak pozitív példák is: Maroslelén a korábbi, rossz állapotban levő kirendeltséget költöztették új épületbe a takarék és az önkormányzat együttműködésében.

A takarékszövetkezetek átszervezése során 300 kirendeltség bezárása akár heteken belül megtörténhet, és egyelőre nincs annyi mobilbankfiók, amely kiválthatná ezeket. Takarékbank szerint májusra 15 ilyen busz állhat forgalomba. A 2018 nyarán működő négy busz forgalma a programba bevont kistelepüléseken akkora volt, mint az ott régebben működő bankfiókoké.