Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A balatoni kempingekben elköltött minden tíz forintból kettő kerülhet a miniszterelnökkel jó viszonyt ápoló Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó üzleti körének zsebébe - véli Gőgös Zoltán, az MSZP elnökségi tagja.  (Mészáros és családja a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb listáján 120 milliárd forintos becsült vagyonnal az 5. helyen áll - a szerk.)

A Balatontourist Zrt. megszerzésével az összes nagyobb kemping a kezükbe került, így a piac nagy része az övék - tette hozzá a Népszavának adott interjújában a politikus. Gőgös úgy véli, hogy a helyzetbe került vállalkozói kör első körben tovább üzemelteti majd a kempingeket.

Ennek az lehet a hátterében, hogy - amint fogalmazott - az uniós finanszírozású, ötmilliárd forintos keretösszegű kempingfejlesztési forrásokra utaznak. Felveszik, majd egy darabig kempingként üzemeltetik a helyeket, ami nem rossz üzlet, ugyanis a bevétel 20 százaléka profit.

Ezt követően az ellenzéki politikus várakozása szerint kimérik, kiparcellázzák a területeket. Van, ahol már el is kezdték az ingatlanüzletet: a legértékesebb füredi kempingből már kihasítottak egy részt. Csak érzékeltetésül: egymillió forintért árulják négyzetméterenként az ottani apartmanokat - mondta Gőgös.