Találtak hatmilliárdot a Honvédkórház konszolidációjára

Hatmilliárd forintot csoportosítanak át a budapesti honvédkórház finanszírozási helyzetének rendezésére, konszolidációjára a központi költségvetési szervek előirányzatának a maradványából - olvasható a Magyar Közlönyben.
Inforádió, MTI, 2011. december 13. kedd, 14:17
Fotó: Napi.hu

A közzétett határozat szerint az átcsoportosítás felelőse, a nemzetgazdasági miniszter azonnal 2 milliárd forintot juttat a kórháznak, míg a fennmaradó 4 milliárdot december 15-ig kell átcsoportosítani.

A pénz a központi költségvetési szervek kötelezettségvállalással nem terhelt, valamint az azzal terhelt, de ez év június 30-áig pénzügyileg nem teljesült maradványából, továbbá a meghiúsulás miatt kötelezettségvállalással nem terhelt előirányzat-maradványból származik.

A kormány - a közlönyben megjelentek szerint - felhívja a honvédelmi minisztert, hogy a honvédkórház tartósan kiegyensúlyozott gazdálkodásának megteremtése és fenntartása érdekében a Honvédelmi Minisztériumon belül végrehajtandó feladatokra dolgozzon ki intézkedési tervet, és a nemzeti erőforrás miniszterrel, továbbá a nemzetgazdasági miniszterrel egyeztetett tervben foglaltak végrehajtásáról intézkedjen.

HOZZÁSZÓLÁSOK