BUX
38240

Találtak munkát Németh Lászlónénak

A Népszabadság úgy értesült, hogy Németh Lászlóné a Lázár János által vezetett Miniszterelnökség hatósugarába kerülhet, és a paksi beruházást felügyelheti majd.

Index.hu, 2014. június 3. kedd, 19:08

A fejlesztési miniszter tavasszal beszélt arról, hogy a megaberuházás a magyar vállalkozások számára nagy lehetőség. Az orosz fél a leendő beszállítókat pályáztatni fogja, Magyarországnak azonban ebben véleményezési, felülbírálati joga van.

A 40 százalékos magyar beszállítói részvétel a hazai vállalatok árbevétel-növekedését eredményezheti, amely az 1200 milliárd forintot is meghaladhatja, ez számottevő adóbevételt hoz az államháztartás számára is - a kormány számításai szerint. A Németh Lászlóné által irányított nemzeti fejlesztési tárca kompetenciája már tavaly szűkült, amikor úgy határozott a kabinet, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség irányítása átkerül a Miniszterelnökséghez.A jövőben Lázár János fog rendelkezni az uniós forrásokkal és a vidékfejlesztési pénzek túlnyomó részével is - közel 8000 milliárd forintos tétellel. A fejlesztési miniszteri poszt várományosa Seszták Miklós - akinek a felkérése még a KDNP-s vezetők számára is meglepetés volt.