Tállai miatt mondott le a NAV több száz milliárdról

Évek óta göngyölte maga előtt követeléseit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Tállai András államtitkár ezért utasította, hogy engedjék el a behajthatatlan tartozásokat. Nem vesz fel új dolgozókat az adóhatóság - írja pénteki számában a Magyar Nemzet.
Szabó Dániel, 2017. június 23. péntek, 10:05
Fotó: Napi.hu

A NAV májusban jelentette be, hogy tavaly 637 milliárd forint követelésről mondott le tavaly. Ahogy arról korábban a Napi.hu beszámolt, ez több mint négyszerese a 2015-ös lemondásnak, amikor 157 milliárd forint behajtásától tekintett el a hatóság. Az adósságok elengedéséről Tállai András tekintett el, mivel ezek nagy része behajthatatlan tétel, melyek nyilvántartási költsége meghaladta a várható bevételt - mondta el a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára csütörtökön a lapnak.

A döntésről állítása szerint a kormány is tudott. A kiadások optimalizálása még úgyis megérte, hogy tavaly 150 milliárd forinttal kevesebb adóbevételt realizáltak.

Arra kérdésre, hogy tervezi-e új dolgozók felvételét, Tállai elmondta, hogy bár a költségvetés 21300 ember alkalmazását engedélyezné az adóhivatalnak, nem bővítik az állományt. A jelenlegi 19200 fővel folytatják tovább, a bérek forrásában megmutatkozó többlet forrást maradványként kezelik majd, az év végén csoportosítják át a tételeket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isaszegi, 2017.06.23 10:16

"A NAV májusban jelentette be, hogy tavaly 637 milliárd forint követelésről mondott le tavaly. ... Az adósságok elengedéséről Tállai András tekintett el..."

Hé, Fideszesek!

Kultuszfilmetek kedvence, Bástya elvtárs, hogyan is fogalmazott A tanúban?
"Ha van valami, amit magamban kedvelek, az a szerénység. ..."
És az önmegtartóztatás, ezt már én teszem hozzá...:)

Csak azt a névsort, óh csak azokét, akiknek elengedték az izét, óh csak egyszer láthatnám...!"
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html