BUX
38305

Tállai miatt mondott le a NAV több száz milliárdról

Évek óta göngyölte maga előtt követeléseit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Tállai András államtitkár ezért utasította, hogy engedjék el a behajthatatlan tartozásokat. Nem vesz fel új dolgozókat az adóhatóság - írja pénteki számában a Magyar Nemzet.

Szabó Dániel, 2017. június 23. péntek, 10:05

A NAV májusban jelentette be, hogy tavaly 637 milliárd forint követelésről mondott le tavaly. Ahogy arról korábban a Napi.hu beszámolt, ez több mint négyszerese a 2015-ös lemondásnak, amikor 157 milliárd forint behajtásától tekintett el a hatóság. Az adósságok elengedéséről Tállai András tekintett el, mivel ezek nagy része behajthatatlan tétel, melyek nyilvántartási költsége meghaladta a várható bevételt - mondta el a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára csütörtökön a lapnak.

A döntésről állítása szerint a kormány is tudott. A kiadások optimalizálása még úgyis megérte, hogy tavaly 150 milliárd forinttal kevesebb adóbevételt realizáltak.

Arra kérdésre, hogy tervezi-e új dolgozók felvételét, Tállai elmondta, hogy bár a költségvetés 21300 ember alkalmazását engedélyezné az adóhivatalnak, nem bővítik az állományt. A jelenlegi 19200 fővel folytatják tovább, a bérek forrásában megmutatkozó többlet forrást maradványként kezelik majd, az év végén csoportosítják át a tételeket.