Tállai: tiszta helyzetet teremt a forintosítás

Tállai András államtitkár szerint tiszta helyzetet teremt az egész ország számára a személyi és autóhitelek forintosítása, megszűnik a kitettség, és nem kell a kamatkockázatoktól tartani.
MTI-Eco, 2015. augusztus 22. szombat, 20:14
Fotó: Napi.hu

A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 állami hírtévében azt mondta, mintegy 229 ezer szerződést érint a változás, az ezekben foglalt szerződéses összeg meghaladja a 300 milliárd forintot.

Hozzátette: az ország szempontjából is előnyös a lépés, mert csökken a devizakitettség, így a pénzügyi folyamatok is kiszámíthatóak lesznek, és a bankok is át tudnak térni a forintalapú hitelezésre.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán jelentette be, hogy piaci árfolyamon, de összesen 31 milliárd forintos támogatással forintosítják a devizaalapú személyi és autóhiteleket a kormány és a bankszövetség által szerdán aláírt megállapodás alapján. Az átváltás önkéntes lesz az ügyfelek részéről, de a bankok nem utasíthatják el a kezdeményezést.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2015.08.22 21:27

szóval érthetőbben hajrá short, kiszállt az MNB a forint védelméből, lőttek az árfolyamnak...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html