Támadásba lendül a NAV, célkeresztben az édesség, a tojás

Az adóhivatal elsősorban a húsárukat, az édességet és a tojást áruló boltokat fogja vizsgálni húsvéti razziáján, amelyet az úgynevezett adótraffipaxon nyomon követhetnek az érintettek.
Komócsin Sándor, 2018. március 21. szerda, 08:51
Fotó: Napi.hu

A NAV emberei elsősorban a húst, a tojást, az édességeket, valamint az ajándékokat, az illatszereket és a virágárusokat fogják vizsgálni húsvéti ellenőrzési akciójuk során - adta hírül a Magyar Idők. A legfontosabb kérdés az lesz: adnak-e számlát, és ha igen, akkor az megfelelő-e.

Az adóhivatal honlapján elérhető adótraffipax segítségével a kereskedők nyomon követhetik a húsvéti razzia alakulását. Ezen a hivatal közli az akciókkal kapcsolatos információkat és a revizorok menetrendszerűen megjelennek a megjelölt helyeken és időpontokban.

A rendszer a feketegazdaság visszaszorítását azzal szolgálja például, hogy adatai összevethetők az online-pénztárgépektől származó információkkal. Ha például egy boltostól az ellenőrzési idején sokkal több számla érkezik, mint előtte és utána, akkor biztosra vehető, hogy nem minden vevőjének ad számlát.

A fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK