Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Fidesz és a KDNP összesen 11 kifogást adott be, amivel mind a 10 egyéni választókerület és a polgármester-választás eredményét is megtámadták. A kormánypártok általánosságban arra hivatkoztak, hogy a szavazatok számlálásánál a különböző színű és fajtájú szavazólapok és borítékok szétválogatása és minősítése miatt - olvasható a portálon

"Általános volt a káosz"

A fideszes delegáltak ugyanis arról számoltak be, hogy nagy volt a kapkodás a szavazólapok jelöltenkénti szétválogatása közben, és szerintük senki sem ellenőrizte, hogy nem került-e érvényes szavazólap más jelölt szavazólapjai közé. Három kormánypárti delegált arra gyanakodott, hogy a körzeteikben a fideszes jelöltre leadott szavazólapok keveredhettek V. Naszály szavazatai közé, ezért a megállapított eredmény téves lehet.

De mivel a Főválasztási Választási Bizottság szerint a fideszes panaszok alapján az egyéni körzetek esetében merülhet fel a jogsértés, ezért csak a polgármester-választás esetében fogadták el a panaszt.

A bizottság így nem látta indokoltnak a szavazatok újraszámlálását, és helybenhagyta az eredményt.V. Naszályi Márta arra számít, hogy ha a fideszesek nem mennek bíróságra, hétfőn megkezdheti a polgármesteri munkáját.

Ugyanakkor a Fővárosi Választási Bizottság előtt még számos olyan fellebbezés van, amiről csak hétfőn tud dönteni a testület. A döntéseket aztán szintén megtámadhatják a bíróságon, ami még három nappal eltolhatja az átadást.