Támogatást kapnak az állami egészségügyi intézmények

Év végéig összesen 27 milliárd forint konszolidációs támogatáshoz jutnak - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár.
MTI-Eco, 2011. december 29. csütörtök, 12:30
Fotó: Napi.hu

Az év végéig összesen 27 milliárd forintos konszolidációs támogatásban részesülnek állami egészségügyi intézmények, hogy csökkenthessék lejárt szállítói tartozásaikat - jelentette be Szócska Miklós egészségügyi államtitkár csütörtökön Budapesten.

Ez azt jelenti, hogy az egészségügyi szolgáltatók "tiszta lappal indulhatnak" jövőre, és az intézkedés hozzájárul a munkahelyek megtartásához, a bérek rendezéséhez -mondta sajtótájékoztatóján a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára.

Szócska Miklós kitért arra is: az egészségügyi ágazat és az intézmények bíznak abban, hogy a letétbe helyezett felmondóleveleket nem érvényesítik, de minden eshetőségre felkészülnek.

A sajtótájékoztatón megjelent a Magyar Rezidens Szövetség néhány vezetője, köztük Papp Magor, a szövetség elnöke. Szócska Miklós a tájékoztató után behívta magához őket, jelenleg zárt ajtók mögött tanácskoznak.

HOZZÁSZÓLÁSOK