Nem elég az alacsony bér, még tovább rontanák a helyzetet

Dupla lakatot tenne a pedagógusok szájára egy tankerület vezetősége, még azt is megtiltatnák a tanároknak, hogy munkaviszonyuk megszűnése után beszéljenek a fizetésükről.
Komócsin Sándor, 2019. október 9. szerda, 09:29
Fotó: Shutterstock

Megtiltanák a Székesfehérvári Tankerülethez tartozó iskolák pedagógusainak, hogy a fizetéseikről beszéljenek - derült ki a Népszava birtokába került titoktartási nyilatkozatból. Az ügy előzménye, hogy néhány hete a Pedagógusok Szakszervezetének Országos Ifjúsági Tagozata fotókampányt indított, amelyben pedagógusok tucatjai álltak a nyilvánosság elé, bemutatva nettó bérüket.

A Székesfehérvári Tankerület titoktartási nyilatkozatát aláíróknak vállalniuk kell, hogy minden feladatteljesítés közben tudomásukra jutott tényt, adatot, információt titokként kell kezelni. Nem beszélhetnek nyilvánosan a diákok tanulmányaival összefüggő információkról és a személyi juttatásokkal kapcsolatos adatokról. A nyilatkozat szerint a titoktartási kötelezettség azt követően is élni fog, ha a munkavállaló munkaviszonya már megszűnt. Mindettől csak bírósági döntés nyomán lehet eltekinteni.

Hasonló előírásokkal próbálkoztak nemrég a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrumban is, ám ez a munkaadó végül visszakozott. A pedagógusokat egyébként valóban köti titoktartási kötelezettség például a diákokkal, családjukkal kapcsolatos személyes adatok tekintetében. Az ezen túlmenő szigorításokat a szakértők felesleges, a tanárok megfélemlítésére, elhallgattatására irányuló túlszabályozásnak tartják.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2019.10.09 22:43

Jobb is, ha a pedagógusok nem dicsekednek a fizetésükkel. A vvégén még irigyek lesznek rájuk az ápolónők.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html