Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hohn Krisztina abból az alkalomból, hogy az UNESCO és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet 1966. október 5-én fogadta el a pedagógusok jogairól szóló határozatát, elmondta: az OECD szeptemberi jelentése szerint a magyar tanárok munkabére átlagosan 30 százalékkal, az általános iskolákban tanítóké 40 százalékkal alacsonyabb a diplomás átlagbérnél.

Emellett a tanárok szakmai bevonása nélkül "rájuk erőltetik a tantervet", továbbá digitális eszközök és digitális módszertan nélkül várják el tőlük a jól működő digitális oktatást. Megjegyezte: mindezek miatt a pedagógusszakma "kiürül", alig lehet pedagógust találni az országban.

Az LMP korszerű, szabad oktatást és esélyteremtő iskolarendszert szeretne, ehhez pedig javítani kell a pedagógusok munka- és életkörülményeit. Az LMP határozati javaslatot ad be a pedagógusok egészséges munkakörülményeinek biztosításáért és azért, hogy "végre versenyképes bért kapjanak a pedagógusok és az őket segítők" - jelentette be Hohn Krisztina.

Az országgyűlési képviselő október 5-e, a pedagógusok világnapja alkalmából megköszönte a pedagógusok egész évi áldozatos munkáját - írta az MTI.