Tanárok és diákok tüntettek a Kossuth téren

A "korszerűtlen és megterhelő oktatási rendszer, a megfélemlítés" ellen demonstrált a Kossuth téren vasárnap délután a Tanítanék Mozgalom. A demonstráción bejelentették: nyolc párt oktatáspolitikusaival együtt kidolgoztak egy "oktatási minimumot.
Szepesi Anita, 2018. január 28. vasárnap, 17:12
Fotó: MTI Fotó

A tüntetést a korszerűtlen oktatás, az iskolák militarizálása, a diákok megfélemlítése, a hazug propaganda ellen, az iskolai békéért, az oktatás  szabadságáért szervezte a Tanítanék Mozgalom, a demonstrációhoz az esemény Facebook oldala szerint a Diákszolidaritás Akció, a Független Diákparlament, az Oktatói Hálózat, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete és a Szülői Hang csatlakozott.

A  mintegy másfél órás rendezvényen beszédet mondott többek között Mendrey László, a PDSZ elnöke és Galló Istvánné, a PSZ elnöke is, de felszólaltak a diákok és a szülők képviseletében is.  A Parlament előtt nagyjából ezren tiltakoztak  444.hu tudósítása szerint.

Képünk forrása: MTI Fotó/Bruzák Noémi

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix3, 2018.01.28 23:39

Tanárok, vagy a Tanítanék Mozgalom hatalomra éhes képviselői?
Plusz még egy tucat ellenzéki "párt", oszt' így vótak' vagy 200-an...
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2018.01.28 22:02

Hát ez harmatgyenge egy megmozdulás volt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html