Tanyafejlesztés: újabb félmilliárd forintról döntött a kormány

A Vidékfejlesztési Programban újabb, mintegy félmilliárd forint odaítéléséről döntött az irányító hatóság, amely a tanyák infrastrukturális fejlesztését, valamint az ott élők helyben maradását kívánja előmozdítani - közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön az MTI-vel.
K. Kiss Gergely, 2018. július 26. csütörtök, 17:49
Fotó: Napi.hu

A közlemény szerint a tanyák infrastrukturális fejlesztését célzó, mintegy 8 milliárd forint keretösszegű vidékfejlesztési pályázaton született döntés értelmében első körben 65 kérelem részesülhet összesen közel félmilliárd forint támogatásban. A tanyás térségben élő természetes személyek 95 százalékos támogatási intenzitás mellett maximum 6,2 millió forintot, a vidéki önkormányzatok pedig legfeljebb 50 millió forintot fordíthatnak a tanyák villamos energia és vízellátási rendszerének fejlesztésére, valamint a szennyvízkezelés modernizálására.

A kormány kiemelt feladatának tekinti az olyan kisléptékű infrastruktúra fejlesztések támogatását, amelyek a helyi gazdaság fejlesztése mellett az energiahatékonyság növeléséhez, valamint a tanyás térségekben élők életminőségének javításához is hozzájárulnak. Arról is beszámoltak, hogy a pályázat a most meghozott döntésekkel még nem zárult le, így a nyertes kérelmek száma és a támogatási összeg a közeljövőben tovább emelkedik.

Felhívás jelenleg is nyitott, a támogatási kérelmek a rendelkezésre álló forrás függvényében 2019. április 4-ig benyújthatók. A pályázati kiírás továbbra is elérhető ezen az oldalon - olvasható a minisztérium közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK