Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet az idei támogatások összegét 124,9 milliárd forintban maximálja. Ebből építési beruházásokra 44, 2 milliárd, míg működésre 80,7 milliárd forint fordítható. A szakszövetség azonban kezdeményezheti azt, hogy a beruházásra fordítható összeg növekedjen, de akkor ugyanannyival csökkenteni kell a működési összeget.

A támogatásoknak a látvány-csapatsportok közötti felosztásáról a sportpolitikáért felelős miniszter dönt és arról értesíti a szakszövetségeket. A szakszövetség honlapján közzéteszi a működésével érintett látvány-csapatsportágra vonatkozó támogatási igazolások együttes összegét - áll a szövegben. Vagyis klubbonként nem kötelező a támogatások közzététele.

A rendelet péntektől hatályos. Egyúttal a kormány hatályon kívül helyezte azt a tavaly december 27-én hozott rendeletét, amelyben a tao támogatások összege a következő két év átlagában nem haladhatja meg az évi 50 milliárd forintot. Erre az évre viszont csak 40 milliárdot, míg 2020-ra 60 milliárdot irányzott elő a kormány, akkor.