Tapolcai választás: nincs rendkívüli esemény

Rendkívüli esemény nélkül folyik az időközi országgyűlési képviselő-választás Veszprém megye 3-as választókerületében - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) vasárnapi ülésén.
MTI, 2015. április 12. vasárnap, 19:13
Fotó: Napi.hu

Összesen 71 883 választópolgár jogosult szavazni, ebből 71 819 szavazna Magyarországon, és 8 külképviseleten összesen 11 választópolgár szavazna.

Az eddigi információk szerint minden külképviseleten rendben zajlik a voksolás, még a legtávolabbi, pretoriai külképviseletre is elment a szavazásra jelentkező választó.

Átjelentkezéssel - a választókerület területén belül, de egy másik településen - 53-an szavaznának. Pálffy Ilona elmondta: a legtöbben Ajkáról jelentkeztek át egy másik településre, 11-en, és ugyanennyien jelentkeztek be is a településre.

A megjelenési arányokról szólva azt mondta: az összességében rosszabb, mint a Veszprém megyei 1-es választókerületben februárban tartott időközi választás részvételi aránya, de jobb, mint a tavaly novemberi újpesti időközi választás részvételi aránya.

Pálffy jelezte: a helyi választási iroda vezetője arról tájékoztatta, korábban nem tapasztalt mértékű sajtóérdeklődés mellett zajlik a voksolás.

HOZZÁSZÓLÁSOK