A Facebookon megjelent posztban az MMSZ arra hívja fel a figyelmet, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatása értelmében azon dolgozókkal, akik betegség hiányában, de munkáltató vagy megbetegedés gyanúja miatt házi karanténba kerültek és ennek következtében jövedelemkiesésük keletkezett, a munkáltató megállapodást köthet annak érdekében, hogy indokolt esetben a kiesett munkaidőre járó díjazásuk a távolléti díjuk összegével megegyező legyen.

A posztban hivatkozott levélben az OMSZ kijelenti, hogy az összegszerű megállapítás érdekében 2020. március 1-ig visszamenőleg felülvizsgálja az érintett dolgozók kiesett jövedelmének mértékét és ezt követően intézkedik a megállapodás megkötése és a juttatás kifizetése iránt. A részletekről a jövő hétre ígértek tájékoztatást - írja a 24.hu a Facebookposztra hivatkozva.

A MOMSZ szerint ezek alapján visszamenőleg is jár a százszázalékos táppénz minden mentődolgozónak, akik a világjárvány magyarországi, márciusi megjelenése óta karanténba kerültek. Eddig ez nem így működött, éppen ezért írtak levelet Kásler Miklósnak, melyben pontosan erre kérték, de választ azóta sem kaptak tőle - olvasható a posztban.